21 червня відбудеться чергове засідання семінару «Системний аналіз та інформаційні технології в економіці та державному управлінні»

Шановні колеги!

Запрошуємо вас на чергове засідання семінару Інституту кібернетики імені В.М.Глушкова НАН України «СИСТЕМНИЙ АНАЛІЗ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ЕКОНОМІЦІ ТА ДЕРЖАВНОМУ УПРАВЛІННІ».

Керівники: акад. НАН України Сергієнко І.В., д-р техн. наук Гуляницький Л.Ф., д-р фіз.-мат. наук Пепеляєв В.А.
Вчений секретар: д-р фіз.-мат. наук Горбачук В.М.

Доповідач: канд.фіз.-мат.наук, с.н.с. лабораторії математичного моделювання Інституту теоретичної фізики ім. М.М.Боголюбова НАН України А.П. Махорт.

Тема: «Моделювання поведінки економічної системи та оцінка її реакції на дію вибраних чинників».

Семінар відбудеться 21 червня 2018 р., 14.00–15.00, за адресою: проспект Академіка Глушкова, 40, корпус 3, кімната 505.

Для формування списків на вхід в Інститут кібернетики імені В.М.Глушкова НАН України просимо надіслати до 10.00 21 червня свої прізвище, ім’я, по батькові та місце роботи на електронну адресу GorbachukVasyl@netscape.net

Телефон для довідок: (044) 526-15-58.

У доповіді йтиметься про умови розв’язності одного класу нелінійних рівнянь у заданій області значень та про алгоритми знаходження розв’язків із заданими властивостями. Зокрема, знаходження оптимальних (за визначеними характеристиками) розв’язків рівнянь. Рівняння розглянутого типу виникають при моделюванні поведінки економічних систем із урахуванням дії вибраних домінуючих чинників впливу на систему і описують рівновагу економічної системи.